Meer leerlingen in de onderbouw van het vmbo interesseren voor techniek en technologie. Daar werken we aan met dit project. We willen de aansluiting verbeteren van techniek in de onderbouw op techniek in de bovenbouw (profielen/keuzevakken). En leerlingen in de onderbouw van het vmbo voorlichten over opleidings- en doorstroommogelijkheden binnen MBO Techniek.

Hoe we dit doen?
We willen meer aandacht voor techniek tijdens de loopbaanoriëntatie, zodat meer leerlingen techniek overwegen als zij een keuze maken. We nemen hierbij ook de ouders mee. In de Oriëntatie Beroepen Wereld (OBW) op De Marke Zuid, De Marke Noord en Stormink willen we de aandacht voor techniek verbeteren. Ook onderzoeken we hoe techniek meer aandacht kan krijgen in de onderbouw van het Zone.college (Groene Wereld Oriëntatie). We doen mee aan (regionale) initiatieven rond techniek in de onderbouw. Het bestaande initiatief Tour de Techniek voor 2e jaars vmbo-leerlingen bouwen we verder uit. En we ontwikkelen inhoudelijke programma’s en aanbod voor leerlingen die praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs volgen. Hierbij maken zij gebruik van de techniekfaciliteiten op het vmbo.

Projectleden
Annemarie Wielaard
Tom Hentschke
Ed van der Wije
Maroeska Buter
Freddy de Weerd
Ties Sikkema
Maarten Berkhout 
Jan Haverkamp

Ook met ons samenwerken?

Sterk techniekonderwijs en kinderen warm krijgen voor technische opleidingen, dat moeten we gezamenlijk oppakken. Wil jij samen met ons bouwen aan sterk techniekonderwijs? Neem contact met ons op.

Neem contact op