We willen de verbinding tussen het bedrijfsleven en het vmbo uitbreiden en intensiveren. Met een goede samenwerking met het regionale bedrijfsleven willen we de kwaliteit van het techn(olog)isch VMBO verbeteren.

Hoe we dit doen?
We stellen een centrale onderwijsmakelaar aan voor het relatiebeheer en accountmanagement vanuit het vmbo naar het bedrijfsleven. Deze is een verbindingsofficier tussen docenten en het regionale bedrijfsleven.

Ondernemersvereniging MKB Deventer (met 1.200 leden) bouwt een stageportal voor de regio Deventer e.o. met daarin minimaal 125 profielen van stageverlenende technische bedrijven.

We gaan met de school de buitenwereld in. We verzorgen onderwijs op locatie, in samenwerking met het bedrijfsleven en Technicampus. Met Platform Techniek Stedendriehoek (PTS3H) laten we docenten kennismaken met het vak tijdens docentenstages, begeleiden van leerlingen tijdens verschillende vormen van stages, gebruik maken van externe faciliteiten, ruimten, machines en materiaal.

De buitenwereld nodigen we uit in de school. We betrekken het bedrijfsleven bij het onderwijs: we organiseren loopbaan oriĆ«nterende activiteiten voor ouders en leerlingen, praktijkbegeleiders en (gast)docenten. We starten en/of verzorgen technische keuzevakken, actuele opdrachten en brengen  vraagstukken in vanuit de beroepspraktijk.

Contactpersoon
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook met ons samenwerken?

Sterk techniekonderwijs en kinderen warm krijgen voor technische opleidingen, dat moeten we gezamenlijk oppakken. Wil jij samen met ons bouwen aan sterk techniekonderwijs? Neem contact met ons op.

Neem contact op