Techniek Tastbaar 2023

Op vrijdag 3 februari was de tweede editie van het populaire evenement Techniek Tastbaar in Deventer. Het was een fantastisch event waar de leerlingen uit de regio met veel enthousiasme naar toe zijn gekomen.

Maar liefst 2.500 bezoekers kwamen af op het event bij De Marke Zuid. Vooral de regionale scholen zijn in grote getale met hele klassen gekomen. Er waren 31 stands waar vooral regionale bedrijven hun techniek lieten zien. Leerlingen konden ook zelf aan de slag, er waren allerlei leuke en interessante technische activiteiten.

Sterk Techniek Onderwijs wil leerlingen de mogelijkheden van een technische opleiding en een baan in de techniek laten zien, zodat ze deze informatie meenemen bij het maken van hun keuze voor een vervolgopleiding of profiel. Vaak zijn de vele mogelijkheden met een technische opleiding onbekend bij leerlingen.

Bedrijven zitten te springen om vakmensen. Veel van de technische vacatures kunnen maar met moeite ingevuld worden. Er is veel werk, de vergrijzing en de demografische ontwikkelingen hebben een negatief effect op het aantal beschikbare medewerkers. De komende jaren liggen er veel uitdagingen in de techniek waar de jeugd van nu mee aan de slag moet. Denk aan de energietransitie, klimaatdoelen, de bouw van veel nieuwe huizen, technologie in de zorg en meer. Leerlingen die nu kiezen voor een technische opleiding, zijn verzekerd van een leuke baan bij mooie bedrijven. En ze kunnen zich een leven lang blijven ontwikkelen met de technologische vooruitgang!

Het projectteam van Techniek Tastbaar Deventer bedankt de bedrijven voor hun enthousiasme en het team van De Marke Zuid voor de fantastische organisatie van deze dag. Bekijk hier de aftermovie of kijk op de website www.techniektastbaar.nl.

Volgend jaar zijn we er weer met een nieuwe editie!

Ons nieuws in jouw mailbox? Schrijf je hier in.Inschrijven