In het voorjaar van 2022 ging Technicampus van start met de voorbereidingen van een Experience Centre. Dit is een aparte ruimte waar bezoekers worden voorgelicht over de vier technische MBO BBL richtingen (bouw, metaal, procestechniek en installatietechniek).

Aanleiding was de grote belangstelling voor de rondleidingen op Technicampus. Door een aparte ruimte te creƫren voor bezoekers, wordt de dagelijkse operatie van Technicampus ontlast.

Al snel bleek dit initiatief aan te sluiten bij een wens in de stad Deventer: een centraal punt waar techniekpromotieactiviteiten worden gecoƶrdineerd en waar kennismakings- en leertrajecten gericht op techniek worden ondersteund. Een fysieke plek waar leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs ambachtelijke techniek en moderne technologie kunnen ervaren. Bovendien kan een brede groep werkzoekenden op deze plek enthousiast gemaakt worden voor techniek en technologie. Naast deze beleeflocatie, gaat Het Technicampus Experience Centre (TEC) andere bestaande promotieactiviteiten in de stad verbinden, zodat deze elkaar gaan versterken. Met de komst van een TEC verwachten we dat er meer rust en overzicht in het veld van techniekpromotie en -onderwijs zal komen voor bedrijven, onderwijsinstellingen en burgers.

Jan Jansen, Directeur Technicampus

Ons nieuws in jouw mailbox? Schrijf je hier in.Inschrijven