Bouwen, timmeren, lassen en de virtuele wereld bekijken. Op 17 juni 2022 stond De Marke Zuid in het teken van doen en ontdekken tijdens Techniek Tastbaar. Ruim 1.000 bezoekers lieten zich niet afschrikken door de warmte en bezochten het evenement.

Aan de slag!
De techniek was breed vertegenwoordigd: metaal, bouw, installatietechniek, automotive, procesindustrie, logistiek en transport. De 24 bedrijven die deelnamen lieten hun techniek zien en hadden opdrachten bedacht waar de kinderen zelf en onder begeleiding mee aan de slag konden. Er werden onder andere gereedschapskisten in elkaar getimmerd, metaal werd verbogen tot olifantjes en van lego werden huizen gebouwd. Tussendoor zorgde een ijsje van Talamini Deventer op het schoolplein voor verkoeling.

Techniek ervaren
Kinderen van zowel het voortgezet onderwijs als het basisonderwijs gingen enthousiast aan de slag. Een mooie gelegenheid voor ze om te ontdekken wat ze leuk vinden en wat er in deze branches mogelijk is. Voor de meesten was de tijd te kort om alles te doen wat ze leuk vinden. Zowel de bedrijven als de scholen kijken terug op een fantastische dag. Volgend jaar komt er zeker weer een Techniek Tastbaar!

Ons nieuws in jouw mailbox? Schrijf je hier in.Inschrijven